HTML

Trollbamondás

Friss topikok

Címkék

2013.10.26. 10:32 Toma001

Törvénybe foglalják a klímaváltozás tagadást!

A rendszerváltás harminckettedik évfordulóján már senki nem bízott abban, hogy végre lesz egy párt, amely be fogja tartani választási ígéretét. Pedig a 2022-es választásokon 12 helyet is szerző GRINPISZ  (Globális és Radikális Igazságot Népszerűsítő Pártok Ifjúsági Szövetsége) benyújtotta a kormány elő a választási ígéretét: Büntessék a klímaváltozás tagadást.

A párt fő eszméje az, hogy az embereket nem az önös érdeke vezérli arra, hogy szennyezzék a környezetet, hanem az ezekhez kötődő hazugságok, ferdítések, elhallgattatások és gyűlöletbeszédek. Zöldi Radmilla, a szövetség női szóvivője nyilatkozta: „Ha emlékeznek még a 2017es norvég biomassza erőműben történt balesetre (ahol 87en haltak meg, mikor a felforrósodott kukoricaolaj elöntötte az éppen az erőműben zajló konferenciaterem résztvevőit. –szerk.), ott sem a technika volt okolható, hanem az, hogy Ola Torge műszerész egy olyan könyv alapján számolta ki az olaj maximálisan terhelhető nyomását, amelyet írója, John Buker bevallottan azért írta, mert a barátnője egy kukoricasajtolóval csalta meg. John meg volt győződve arról, hogy Amie a kukoricasajtolókra bukik, ezért gyorsan írt egy könyvet a témáról, így próbálva meg visszahódítani a lány szívét. Ez a történet is jó példája annak, hogy a környezeti károkat nem maga a tevékenység okozza, hanem a hozzá kötődő verbális diszkrepanciák.”

A GRINPISZ magukat csak „dumazöldekként” definiálják, és elkötelezett céljuk megállítani a „beszédszennyezést”. „Édesapám azóta nem beszél velem, amióta beléptem a pártba. Azt mondta nekem: Klímaváltozás, cöö… Ennek a gyereknek elment az esze. Hallottad volna ükapád történetét, mikor a világháborúban itt voltak a ruszkik, olyan meleg volt, hogy a T-34es csövén sütötték a tojást! Vagy legalább lapoznál bele a történelemkönyvekbe! Láttál benne ősembert kabátban?” – meséli Hiteles Ödön, a párt egyik képviselője.

„A média tudatosan ferdíti el az időjárás-jelentésben a számokat. Őket is megvette a világ mára egyetlen és utolsó olajcége, a Hope. Pedig állítólag a többi nagy olajcég azért szállt ki az üzletből, mert ők is megijedtek az értékektől, amit a klímaváltozás okoz.” – folytatja Hiteles úr. „A pártunk tevékenységét vegyészek is segítik, akiknek bizonyítékuk van rá, hogy 10 éve módosított sűrűségű higanyt használnak a hőmérők gyártására, melyek nem „kúsznak” annyira, mint eredeti társai.”

„Ahhoz, hogy megállítsuk a klímaváltozást, ahhoz először az embereket kell meggyőznünk arról, hogy mekkora is a probléma valójában. Azonban nagyon nagy az ellenszél. Rájöttünk arra, hogy ha megjelentetünk egy írást az éghajlatváltozás negatív hatásáról, rögtön utána megjelenik kettő, ami az ellentettjét állítja. Pártunk alakuló ülésén fogalmaztuk meg, hogy a verbális harcot csak úgy tudjuk megnyerni, ha megtisztítjuk a terepet a hazugságoktól.” – mondja Hangos János, a párt sajtófőnöke. „Azóta a legfontosabb feladatunk a törvény elkészítése, amely arról szól, hogy az a személy, aki írásban vagy szóban, nyilvánosan tagadja a klímaváltozást, vagy hamis információkat közöl róla, az bűnt követ el a társadalom és a jövő generációk ellen.”

- „És mivel kívánják szankcionálni a bűnelkövetőt?”

- „ Mindez függ az elkövetett bűncselekmény súlyosságától. Természetesen az egyik legsúlyosabb kategóriába tartozik a haszonszerzés céljából elkövetett tagadás, melyet a nagy nyilvánosság előtt elkövetett bűncselekmény követ. A tagadás mértékére hasonló rendszert dolgoztunk ki, mint a gyorshajtásnál: minél több celsius fokot tagadunk le, annál súlyosabb kategóriába esik a törvénysértés. A büntetés-végrehajtás során a delikvens börtönszobájában hétről hétre emeljük az átlaghőmérsékletet, és egyre több lesz az ún. aszályos nap is, vagyis egyre kevesebbszer zuhanyozhat. Enyhébb esetben alkalmazható lesz a kábítószerrel való visszaélés eseteknél ismert elterelés, melynek során az elkövetőnek klímamenekültekkel kell közös programokon részt vennie.”

Jövő héten kerül a parlament elé a kidolgozott javaslat, ha a kormány megszavazza, akkor az példaértékű lehet az egész világ számára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trollbamondas.blog.hu/api/trackback/id/tr85600009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása