HTML

2013.10.26. 10:30 Toma001

A pirézek hala

Lassan már a szupermarketekhez is idegenvezető kell, annyi új „látnivaló” lepi el az üzleteket. A vásárló kénytelen lesz elővenni a magyar-szupermarket, szupermarket-magyar szótárat, választ keresve a felmerülő tálalós kérdésekre. Hívjuk csak ezt a szótárt „Idegen halak és kibelezések kéziszótárának.” Rögtön a ’P’ betűhöz lapozva rátalálunk egy különös és sejtelmes szóra: pangasius.

Nem sokkal azután, hogy betette uszonyát Vietnamból ez a bajszos kis jószág, mi jó magyarsággal sandán kezdtünk tekinteni rá. A gyanú rövid időn belül gyűlöletté evolválódott, a lakosság már hasonló hányada nem lakna vele egy anyagcserében, mint amennyire a pirézeket nem látjuk szívesen hazánkban. Akár nevezhetnénk a pirézek halának is.

Honnan jön ez a xenofóbia? Miben rosszabb ez a bajszos kis jószág a mi kisebb bajszú jószágainknál? Lehet, hogy csak irigykedünk a bajszára? A válaszhoz egészen Amerikáig kell utaznunk, ahol a south parki farmerek meg is mondják nekünk a választ: https://www.youtube.com/watch?v=m4pmiZhdkdI.

Azt meg ugye nem szeretjük. A gonosz ellen sok varázsfőzet van, azonban még Stahl Judit sem főzne ki ennél jobbat. A hozzávalók beszerzése egyszerű. Kell hozzá egy jó adag tollforgató terrorista (szerencsére ebből akad bőven: http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/165563) , pár szem(en) szedett hazugság, egy facebook és tengernyi osztom-lájkolom fűszerkeverék. A főzet hamar elkészül, és tutira annyira be fog jönni a zembereknek, hogy gyorsabban terjesztik, mint az Éden Hotel szexjeleneteit (http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120404-eden-hotel-szex-az-edenben-mate-magaeva-tette-edinat.html).

Azon már nem kell megdöbbennünk, és az MTI-hez futkosni helyreigazításért (http://mandiner.hu/cikk/20120527_mti_helyreigazitas) , hogy mennyire rágalmazzák meg szegény kis bajszos szereplőnket (nem, nem a Kövér Lászlóra gondoltam) ezek a posztok, hiszen lassan már a Hírcsárda lesz a leghitelesebb hírportál, emellett meg a szegény Urbanlegends-eseket már burnout szindrómával kezelik az ideggyógyászaton, mert napi 26 órában kell az olvasók buksijának elmagyarázni, hogy Rácz Vivien köszöni jól van (http://www.urbanlegends.hu/2008/12/racz-vivien-eltunt-meglett/) , és nem, nem Lincoln találta fel a Facebookot (http://www.urbanlegends.hu/2012/05/nem-lincoln-nem-talalta-fel-a-facebookot/) .

A pangasius igazi celebbé vált. Persze, róla nem olyan hírek terjednek, hogy ő lett Angelina Jolie legújabb férje, vagy vietnamiként amcsi hamburgert evett a Mcdonaldsban (és még ragadozó is!), hanem más kevésbé bibliai csapásokkal ostorozzák. Szegényt teletömik antibiotikumokkal, mert zsúfoltan tartják őket. Ezzel inkább az olvasók fejét tömik tele, kihasználva azt a helyzetet, hogy nem mindenki járhatott Gödöllőre haltenyésztő szakra. Pedig akármennyire nem szeretnénk egy tátogó vízilényhez hasonlítani, abban azért közös a pont (Oké Kövér Lászlóval még a bajusz is hasonlóság), hogy nekünk sem rak anyánk penicillint a szendvicsünkbe, ha reggel 8kor a négyeshatosra sietünk.

Sőt, képzelje Marika néni! Azt írja az újság, hogy ezt a pangásziuszt vagy hogyazanyámbakőkimondani, állati ürülékekkel etetik! Ez azért már felháborító! És ezek után még van pofája idejönni Vietnamból?? De talán az oknyomozó trollnak nem is kell Ázsiáig elutaznia, hogy ilyen „szarzabálókkal” találkozzon. Kisebb bajszú társa jól titkolja ezt a különös hóbortját. Habár jogos! Ne is titkolja tovább!! Összeszedek pár grínpíszest aztán betámadjuk a bajai halászléfőző fesztivált, odaláncoljuk magunkat a bográcshoz, és megmutatjuk a jónépnek a képeket, ahogy a Jóskabácsi az ETZ-vel burítja bele a trágyát a tóba! Nem, nem Jóskabácsi ellen kell tüntetni, ő csak megeteti a bajai halászlé alapanyagát.

De az igazán kedvencemet még Rácz Vivien is megirigyeli! Pangasius „TNVF” Harcsa aki vagyok, vagyis Pangasius „Terhes Nők Vizeletét Fogyasztó” Harcsa, kérem szépen nekem terhes nők vizeletét adják, hogy gyorsabban nőjek. Azt már konstatáltuk, hogy olvasni megtanítottak minket az iskolában, de utánaolvasni nem, de ezek szerint számolni sem szeretünk nagyon. Kiszámolta azt valamelyik olvasó is, hogy a Vietnamban évente előállított 1,2 millió tonna pangasiushoz hány terhes nő kell?? Vagy ha tényleg van ennyi terhes nő, akkor hol van az a sok gyerek?? Várjál, lehet, hogy azzal etetik a pangasiust! És akkor mi vietnami gyerekeket fogyasztunk! Rizzsel!

Ez már tényleg tűrhetetlen. Én erre csak azt tudom mondani, hogy minden piréz fogjon meg egy pangát a bajszánál fogva (Kövér Lászlót is), és vigye vissza az őshazájába! Nekünk nem kell ekkora bajusz, nálunk a kisbajszú a divat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trollbamondas.blog.hu/api/trackback/id/tr325599996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása